Turun VPK - palokuntatoimintaa vuodesta 1838

Turun VPK perustettiin vuonna 1838 Turun kaupunkilaisten turvaksi tulen valtaa vastaan. Nykyään Turun VPK on aktiivinen sopimuspalokunta Varsinais-Suomen Pelastuslaitoksen alaisuudessa. Palokunnan toiminta pohjautuu edelleen samoille periaatteille kuin yli 180 vuotta sitten: vapaaehtoisesti lähimmäisen turvaksi.

Palokunnan toiminta jakaantuu kuuteen eri osastoon, joista jokaisella on oma tärkeä roolinsa palokunnan toiminnassa.

Palokunnan toiminnan hermokeskuksena on kaupungin keskustaan vuonna 1892 valmistunut upea VPK:n talo. Turun VPK:n talon juhlatilat ovat vuokrattavissa juhla- sekä tapahtumakäyttöön.

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

PALOKUNNAN TOIMINTA JA PALVELUT KORONAVIRUSEPIDEMIAN AIKANA

Palokunta suorittaa sille annetut pelastustoimen hälytystehtävät normaalisti. Tämä koskee myös pelastuslaitoksen hälytysmuonitustehtäviä.

Palokunnan osastojen toimintaa suoritetaan hygieniaohjeiden sekä Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen ohjeiden mukaisesti.

VPK:n talossa järjestettävien tapahtumien osalta suosittelemme seuraamaan VPK:n talon Facebook-sivuja reaaliaikaisen tilanteen osalta ja olemaan tarvittaessa yhteydessä tapahtuman järjestäjiin lisätietojen saamiseksi. Sidosryhmien ennalta sovitut tapahtumat ja kokoukset voidaan toteuttaa VPK:n talolla turvaohjeita noudattaen.


Turun VPK:n talon legendaariset joulumyyjäiset palaavat vuonna 2021

Järjestämme tänä vuonna yhdet myyjäiset; 12.12. klo 11-16.
Pöydät tulevat myyntiin perjantaina 8.10.

Huom! Aluehallintoviraston päätöksestä johtuen myyjäisissä on käytössä koronapassi. Voimassaolevaa todistusta odotetaan vierailta sekä myyjiltä myyjäispäivänä.

Hinnat:
Juhlasali ja Keltainen sali 35 €
Ala-aula 25 e.

Pöytäkartat
Juhlasalikerros
Ala-aula

Pöytävaraukset mieluiten sähköpostilla: myyjaiset(ät)turunvpk.fi
Puhelintiedustelut vain pe-la klo 9-16 puh. 041 487 6251.


Päivä Paloasemalla -tapahtuma on peruttu

Hälytysosasto

Palokunnan hälytysosasto vastaa VPK:lle annettujen sammutus- ja pelastustehtävien suorittamisesta. Hälytysosaston tehtävät vaihtelevat rakennuspaloissa tapahtuvista savusukellustehtävistä jälkiraivaustehtäviin, vahingontorjuntatehtäviin sekä tieliikenneonnettomuuksiin.

Tehtäviin kuuluvat myös varikkovalmius- ja asemasiirtotehtävät, joissa palokunta on välittömässä minuutin lähtövalmiudessa päällekkäisten hälytystehtävien varalta joko omalla paloasemallaan tai erikseen määrätyllä asemalla.

Lue lisää ja tule mukaan toimintaan

Katso esittelyvideo toiminnastamme

Juhlatilat

Turun VPK:n uusrenesanssityyllinen talo rakennettiin vuonna 1892 kaikkien kaupunkilaisten käytössä olevaksi juhlatilaksi. VPK:n talon juhlatilat ovat vuokrattavissa yksityistilaisuuksiin sekä erilaisiin tapahtumiin.

VPK:n talon juhlasaliin mahtuu 400 henkeä teatterituolituksessa, pöydityksessä tilaa on noin 300 hengelle. Juhlatiloja on kahdessa kerroksessa. Turun VPK:n talo on esteetön.

Tutustu tiloihimme ja varaa juhlatila tapahtumaasi tänään!

Puhallinorkesteri

Turun VPK:n puhallinorkesteri perustetiin 1873 silloisen Venäjän suurruhtinaskunnan kansalaisten kulttuurinnälkää tyydyttämään. Nykyään korkealuokkainen puhallinorkesteri on tunnettu esiintyjä Suomessa kuin Euroopassakin. Puhallinorkesterin "käyntikortti", jokakeväinen kahvikonsertti, täyttää VPK:n talon täyteen vieraita sekä korvia hivelevää musiikkia

Tutustu puhallinorkesterin toimintaan

Puhallinorkesterin esiintymistilaukset

Palokuntaperinteitä ja nykypäivää

Turun VPK ylläpitää ja vaalii palokuntatoiminnan perinteitä, joita palokunta on perustamisestaan saakka ollut luomassa ja joista yleisölle näkyvin perinne ovat palokuntajuhlat upeine paraateineen.

Vuonna 2013 VPK:n 175-vuotisjuhlaa vietettiin valtakunnallinen "Palokunta Suomessa 175 vuotta" -teemalla.

Palokunnan historiasta voit lukea lisää täältä

Yhteystiedot

Turun Vapaaehtoinen Palokunta ry
Osoite: Eskelinkatu 5, 20100 TURKU

Puh. (02) 233 5112

Tietosuoja- ja evästekäytäntömme

Juhla- ja tapahtumapalvelut

Puh. (02) 279 4113

tapahtumapalvelut(ät)turunvpk.fi

Toimisto

Toimistosihteeri Irmeli Peltonen

Puhelin: (02) 233 5112

Toimisto avoinna arkisin klo 8:00 - 15:30