Turun VPK:n talossa Avoimet ovet ja Retromarkkinat 20.5. klo 11-15

Turun kaupunkikuvaan jo vuodesta 1892 saakka kuulunut Turun VPK:n talo on yksi kaupungin suosituimmista tapahtumataloista. Talo on myös arkkitehtonisesti merkittävä. Se edustaa rakentamisajalleen ominaista uusrenessanssityyliä ja on upea myös sisätiloiltaan porrasaulan kattomaalauksineen, juhlasalin alkuperäisine kristallikruunuineen, doorilaisine pylväineen ja satoine reliefikoristeineen.

Arkkitehti Karl Viktor Reinius piirsi talon Eskelinkadulle Turun kaupungilta lahjoituksena saadulle tontille sopimaan harmonisesti yhteen vastapäätä sijainneen Rouvasväen rukoushuoneen kanssa. Rukoushuonetta ei enää ole, mutta Turun VPK:n talo on säilynyt toimien edelleen alkuperäisessä tarkoituksessaan kaupunkilaisten juhla- ja kokoontumistalona.

Taloon, sen arkkitehtuuriin ja tiloihin, mm. ns. Salaiseen huoneeseen, on mahdollista tutustua sunnuntaina 20.5. klo 11-15 välisenä aikana. Ohjelmassa on lisäksi talossa samanaikaisesti pidettävät Suomi-Venäjä-Seuran Retromarkkinat, joissa mm. 30 toimijaa esittelevät toimintaansa ja myyvät tuotteitaan, ja on venäläistä musiikkia sekä vanhoja neukkuautoja ja antiikkikeräilijä Seppo Vuorisen Nostalgiaa Venäjältä -näyttely.

Kahvilassa sekä pihalla on myynnissä venäläistä, ukrainalaista ja suomalaista purtavaa.

Sään salliessa VPK:n Puhallinorkesteri soittaa pihalla.

Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Turun VPK:n talon omistaa Turun Vapaaehtoinen Palokunta ry. Yhdistys täyttää tänä vuonna 180 vuotta.

 

Yhteystiedot

Turun Vapaaehtoinen Palokunta ry
Osoite: Eskelinkatu 5, 20100 TURKU
Postiosoite: PL 153, 20101 TURKU

Puh. (02) 233 5112

Tietosuoja- ja evästekäytäntömme

Juhla- ja tapahtumapalvelut

Tapahtumakoordinaattori Hanna-Kaisa Jalasjoki

Puh. (02) 279 4113

etunimi.sukunimi(ät)turunvpk.fi

Toimisto

Toimistosihteeri Irmeli Peltonen

Puhelin: (02) 233 5112

Toimisto avoinna arkisin klo 8:00 - 15:30