Ei uskoisi että palokunnan vanhimmista koostuva osasto on vasta toiseksi nuorin palokunnassa? Mutta jo ennen veteraaniosaston perustamista vuonna 1985, olivat palokunnan vanhemmat jäsenet osallistuneet yhdessä palokunnan toiminnan tukemiseen. Nykyään veteraaniosaston jäseninä on paitsi VPK:n riveissä pitkän uran tehneitä henkilöitä, myös pelastusalalta eläkkeelle jääneitä. Osastossa on siis laaja kokemuskenttä palo- ja pelastustoimesta.

Veteraaniosaston toiminnan peruskivenä toimivat kerhotapaamiset tiistaisin kello 11 alkaen. Tapaamisissa vaihdetaan ajankohtaiset kuulumiset, suunnitellaan tulevia ja muistellaan menneitä - joskus hurtin huumorin värittämänä. Osasto tekee tiivistä yhteistyötä paitsi Turun kaupunkialueen muiden veteraaniosastojen kanssa, myös Tampereen ja Porin VPK:den veteraaniosastoihin pidetään tiivistä yhteyttä. Tavaksi onkin tullut yhden palokunnan isännöidä muiden vierailuja vuorovuosittain. Lisäksi osasto on tehnyt tutustumiskäyntejä paikallisiin ja vähän kauempanakin sijaitseviin kohteisiin.

VPK:n veteraaniosasto huolehtii osaltaan palokunnan historian ja perinteiden säilyttämisestä ja vaalimisesta. Jo perustamisvuotenaan osasto järjesti VPK:n mittavan valokuvakokoelman ja on siitä lähtien tallentanut palokuntahistoriaa jälkipolville. Osasto on myös ollut aktiivisesti mukana järjestelemässä perinteisiä joulumyyjäisiä sekä talolla vuosina 1997-2011 järjestettyjä päivätansseja.

Osaston toimintaan ovat tervetulleet mukaan kaikki yli 60-vuotiaat palo- ja pelastusalan veteraanit!

Lisätietoja antaa osaston johtaja Kai Olenius: kai.olenius(ät)dnainternet.net